[...] ile czego jesz i jak Twoje ciało reaguje na te kalorie, nie musisz mieć ułożonego planu. Obiad sobie wliczaj na oko, nawet jak się sporo pomylisz to nic się nie stanie. W makaronie nic specjalnego nie ma, ale można go zjeść sporo więc jest spoko opcja na mase, ale czy zjesz makaron, ryż, chleb itd to masz mniej więcej to samo, jedz co ci [...]
[...] przy wadze 90 kg należałoby zjeść codziennie ok. 840 g kurczaka. 16 zł * 30 dni = 480 zł. 480 zł, jakim cudem chcesz zbudować masę za 200 zł miesięcznie? A ryż, kasza, makaron, tłuszcze, warzywa? Lekko licząc 600-800 zł miesięcznie... Ile białka muszę dostarczać? 1.8-2.5 g na kilogram masy ciała. Początkującym w zupełności wystarczy ok. [...]
Witaj! Ogólnie dieta na masę w przypadku posiłków szkolnych, czy na studiach lub w pracy, niczym nie różni się od tej, którą możemy prowadzić w domu:) Główny problem polega na tym, jak ludzie reagują na to co i jak jemu: Najczęstszym problemem jest reakcja innych osób na to, co jemy. Oni na przerwach czy w szkole czy w pracy jedzą słodycze, [...]
Ja to często, jak jem jakąś kaszę, ryż, czy makaron dodaję trochę krojonych warzyw i polewam to niewielką ilością oliwy. A poza tym jako dressing do sałatek.
[...] stoją na miejscu. Stosuje dietę na masę ok 4000 kcal 30% białka 20 tłuszczy i 50 wegli. Staram się jeść zdrowe i wartościowe produkty takie jak ryż kasza jaglana, gryczana,makaron pełnoziarnisty, filet pieczony z kurczaka, ryby, jajka nabial, orzechy, itp.. Praca w trybie siedzącym przy komputerze. Bardzo prosze o pomoc jak by można było ruszyć [...]
[...] nabiału. Zdecydowanie lepszym pod względem jakości źródeł białka będzie mięso, ryby, czy jaja. Do nich z kolei należy dodać źródło węglowodanów, np. kasza, ryż, makaron, ziemniaki, bataty, płatki, pieczywo pełnoziarniste. Urozmaicenie w Twojej diecie również leży. Jedzenie na zmianę dwóch tych samych posiłków nie ma wiele wspólnego [...]
[...] ciepło, jedzonym między godziną 12 a 16. Składa się on z dwóch dań. W Polsce najczęściej z zupy, a po niej z dania głównego. Drugie danie to z reguły kasza, ryż, ziemniaki, makaron z dodatkiem różnego rodzaju mięs (wieprzowina, drób, wołowina, cielęcina, dziczyzna), ryb, ewentualnie jaj lub rzadziej nabiału. Coraz częściej jednak są to posiłki [...]
[...] kuchenka gazowa i kilka małych garnków, patelnia. Można robić w domu te bardziej wymagające białkowe/mięsne komponenty posiłków, a w trasie tylko dogotować kaszę/ryż/makaron dołożyć warzywo czy owoc i mamy pełnowartościowy posiłek. Ja np. robiłam mężowi gar zagęszczonego gulaszu albo skondensowanej ilościowo zupy, zagotowywałam w słoiki i [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
Mam takie pytanie skoro przychodzę z szkoły 15:00 trening piłki nożnej na 16:30 jem te ryż,makaron itp. Przychodzę jem potreningowe posiłki i o 21:00 zaczynam trening domowy to przed treningiem domowym zjeść to samo czy jak bo teraz nie skumałem?
[...] uwzględniając Twoje pytanie, mogę zasugerować Ci korzystanie z takich źródeł jak ziemniaki (które zawierają zaledwie 2g białka na 100g), ryż ma nieco więcej, podobnie makaron, ale są to bardzo dobre źródła i nie warto ich wykluczać. Z całą pewnością białek pozbawione są owoce i duża część warzyw, którymi również warto uzupełniać swoją [...]
[...] Białko - najlepiej korzystaj z źródeł takich jak chude mięso, ryby, jaja, sery, nabiał, odżywka białkowa. Węglowodany - kasze, ryż, pełnoziarniste pieczywo, ziemniaki, makaron, warzywa, owoce Tłuszcze - przede wszystkim oliwa z oliwek, orzechy, awokado, masło orzechowe np. z nerkowców, migdałów. Nie wiem czy już trenujesz, ale Twój wiek nie [...]
[...] przypadku braku efektów nie mamy już pola manewru. Poza tym ziemniaki to akurat wartościowy składnik diety, dodatkowo na 100g mają mniej węglowodanów i kcal niż np. ryż czy makaron więc można zjeść większą porcję. Strączki również mają wiele zalet, są źródłem węglowodanów i białka, choć białko roślinne nie jest pełnowartościowe. Ale jako [...]
[...] węglowodany proste od złożonych? BARAN202: przed treningiem - banany NIE, ziemniaki NIE, brązowy ryż TAK (to węgiel złożony, o niskim indeksie glikemicznym), pomarańcze NIE, makaron NIE - chyba że razowy. Zafundujcie sobie jakieś tabele wartości odżywczych. Produkty o wysokiej zawartości błonnika (od 6ciu w górę), to produkty o niskim [...]
Dzień dobry, poniżej proszę zobaczyć sugestie. Generalnie Twój jadłospis jest ubogi w warzywa, a są one ważne w każdej dobrze zbilansowanej diecie. Nie odnoszę się do kaloryczności gdyż wierzę iż jest poprawna, natomiast jeżeli chciałbyś ją ponownie wyliczyć link do kalkulatorów możesz znaleźć tutaj: [...]
Hmmm... szczerze to bym odmierzał na wadze makaron nieugotowany. Tak samo ryż. Chociaż widzę że 150 gram ryżu to tak ni wkij ni w oko. A jak powinno być? Po ugotowaniu czy jak? Jak rozpiska? Zmieniony przez - Grish w dniu 2018-05-29 00:18:56
[...] później shake proteinowy w skład który wchodzą 2 banany, masło orzechowe, proteinowy jogurt oraz masło orzechowe + płatki owsiane, na koniec jem węgle typy ryż albo makaron np do jogurtu lub twarogu, makrela, bądź tradycyjny obiad, nie licząc, że w pracy jem dobrze napakowane 4 kanapki, staram się jeść dużo. Ale czas mocno ogranicza, [...]
Nie rozumiem po co sobie utrudniać życie. Wszystkie produkty spożywcze ważymy przed obróbką termiczną, czyli na surowo. Możesz przyjąć, że wszystkie makarony, kasze, ryże mają ok 350 kcal surowego produktu, a każdy z tych produktów ma zupełnie inną wagę po ugotowaniu np. 100g. Dlatego naprawdę utrudnieniem jest ważenie tego po obróbce termicznej. [...]
zerknij do działu kuchnia sfd, nikt nie każe robic na cąły dzien innych posiłków, mięso możesz sobie zrobić, a zmianiać np węgle raz zjesz ryż,a raz ziemniaki czy makaron
[...] ładunku glikemicznym, których węglowodany uwalniają się zdecydowanie wolniej niż rafinowany cukier, mowa tutaj o produktach takich jak brązowy ryż, ciemne pieczywo, makaron gotowany al dente, warzywa, owoce o niskiej zawartości fruktozy. Z powodu dużej emulgacji składników i lekko strawności, osobiście wrzuciłabym lody do tego samego [...]